Info

De Wijkvereniging  is opgericht in december 1972 onder de naam wijkvereniging Pikveld. De nieuwe woonwijk achter de wijk Pikveld, is gebouwd rond 1993. Toen heeft het bestuur besloten om deze wijk ook te gaan betrekken bij onze vereniging. Met als naam Wijkvereniging Pikveld-Heege Noord.

In 1998 kregen we eindelijk groen licht van de gemeente, dat we een onderkomen konden krijgen in de oude kantine van Germanicus. Toen hoefden we niet meer naar het gebouwtje van de Buitenvree om onze activiteiten te houden en konden we de huur van de garagebox (waar al onze spullen stonden opgeslagen) opzeggen. We hebben gesloopt en opgeknapt met de jeugd uit de wijk. In 1999 werd het TEUTHUUS officieel geopend. Het Teuthuus (Pampert 4 – achter het zwembad) is inmiddels bekend in heel Coevorden en omstreken en daar zijn wij heel erg blij mee.

Buiten het bestuur zijn er veel vrijwilligers die ons steeds weer een handje helpen met een bardienst draaien, of aan de klus in het Teuthuus. Na de grondige verbouwing  in 2015, is er heel wat geklust, geverfd, enz. Maar het is nog niet klaar, we blijven verbeteren. Wij zijn dan ook super blij met de vrijwilligers die we hebben. En ook niet te vergeten, de oud papier lopers iedere maand.